Selecteer een pagina

We hebben een offerte uitgebracht voor de nieuwe showroom voor Berenpas te Eibergen. De Nissan/Suzuki dealer moest zijn oude showroom afbreken om de grond te saneren. Na de sanering willen ze er een nieuwe en frisse showroom neerzetten.

Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau Raaklein en is een zeer nieuw concept. De eigenaar wil het direct goed doen waarop ik in beeld kwam. Ik heb dhr Kruidenier voorgelicht over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Hierop moest ik een offerte uit brengen.

Het is nu nog even wachten op het resultaat. Eind vorige week zijn er een aantal led tl buizen binnen gekomen om te testen. Deze worden morgen opgehangen om het resultaat te bekijken. Het zijn 2 kleuren… 4200K en 6500K. Aangeraden is 4200K, dit is een natuurlijke witte kleur waarbij de kleuren van de auto neutraal naar voren komen zonder verkleuring van de lampen (mits de juiste kleur weergave spectrum geleverd wordt). Als extra heb ik er 6500K bij gedaan, puur om de klant het verschil te laten zien omdat zij graag daglicht wilden hebben.

We wachten het af en kijken wat het wordt. De test rapporten zijn positief (lumen/power factor/RA), dus het blijft een kwestie van smaak van de klant.

Iwan

 

[Update 28 september 2011]

vandaag langs geweest bij het autobedrijf. Ze waren de lampen aan het installeren, waar ze hulp bij nodig hadden. Ze willen in de TL bakken de trafo’s weghalen, starters etc, zodat je echt bespaart. De trafo’s verbruiken ook energie en nu ze de showroom zelf opbouwen willen ze het goed doen.

Dit is gelukt en morgen gaan ze het bij duisternis meten met onze luxmeter.

We horen eind deze week meer.

Iwan

 

[Update 10 oktober 2011]

Het project is goedgekeurd……

Vandaag nog even bij de autodealer geweest voor de laatste vergadering. De garagehouder heeft zelf een test opstelling gemaakt en de lampen getest met een luxmeter en een stroom verbruiksmeter. Hij was zeer tevreden en heeft ook vandaag besloten om de deal te sluiten.

De showroom wordt nu ingericht met onze led TL lampen. Dit is fase1. De volgende fase zal het kantoor worden, de werkplaats en we zullen ook een testdeel maken in hun schade bedrijf. Dit wordt een wat lastigere kwestie, maar daar komt later een nieuw blog van.

Nu gaan we nog even aan de gang met Dialux om alles 3d te tekenen om te kijken of zij het nog nodig vinden om extra spots te plaatsen. Mijn advies is van wel, maar we gaan dit bekijken aan de hand van de berekeningen in de software. Deze tekeningen worden als foto ook hier geplaatst.

Iwan

 

[Update 23 oktober 2011]
Hier een update foto van de auto showroom.

Ik zal regelmatig foto’s uploaden wanneer ze bezig gaan met het monteren van de lampen en zo tot aan het eind resultaat.

 

[Update 9 november 2011]
Vandaag even langs geweest bij Berenpas om te kijken of het allemaal wil lukken met het ophangen van de verlichting.
De eigenaar kwam naar me toe en zei dat ze uitzonderlijk tevreden zijn over het resultaat. Nog niet de helft hangt nu en het resultaat is al meer dan dat men had verwacht.
Er zijn wel een aantal kleine aanpassingen gemaakt. De buitenste rij is iets meer naar buiten verplaatst om zo te kijken of men dan GEEN downlighters meer nodig had langs de buitenrand. Dit is uitstekend bevallen. Het licht vult de complete ruimte zeer goed op zonder maar iets van schaduw plekken.

Morgen komt de rest van de verlichting er in en is het eind resultaat zichtbaar. Ik kon het niet laten om al wat foto’s te maken.

[Update 29 december 2011]
Vandaag is de 2e fase besteld. Dit deel zijn de kantoren, de receptie en het winkeltje.
Hier komen ook kleine Led TL lampen in, downlighters en E27 Led lampen.
De bestaande armaturen worden hergebruikt om zo extra kosten te besparen, net zoals ze bij de showroom hebben gedaan.
Om de buitengevel aan te lichten komen er 2 x 54W led balken genaamd ‘wall washers’. Deze zijn uitgevoerd in warm wit om de naam op de nieuwe zijkant op te lichten.

Ze zijn uiterst tevreden over de showroom…en die mag er dan ook zeker zijn.

de lampen hebben de kleur van 4200 Kelvin. Deze licht temperatuur zorgt er voor dat als het licht is buiten valt het bijna niet op dat er binnen kunstmatig licht aanwezig is. Naarmate het donkerder wordt valt het licht pas op. Over dit feit waren ze ook erg verrast en tevreden.

 

[Update 11 maart 2012]
De 2e fase van de verbouwing zit in een ver gevorderd stadium. De tl bakken zijn aangepast. De trafo’s zijn eruit gehaald en de lampen zitten er in. De meesten tl bakken zijn geplaatst en het ziet er erg strak uit.

Nu moeten de downlight vervangers nog worden geplaatst, de kleine downlighters voor boven de balie en nog 4 grote led richtspots voor in de showroom.

Verder komen er buiten nog 2 grote led gevelbalken om het nieuwe logo aan te stralen.