Selecteer een pagina

We lezen steeds vaker dat gemeentes moeten of willen bezuinigen. Men gaat nu steeds vaker kijken naar de straatverlichting om die te vervangen voor led lampen of het aantal straatlantaarns te reduceren.
Wij willen hier nog een schepje bovenop doen door niet alleen led straat verlichting te verkopen, maar om een systeem aan te bieden dat i.c.m. de led straat verlichting of op bestaande verlichtingspalen gemonteerd kan worden waar een bewegingsmelder in zit die de palen aanschakelt als er beweging in de buurt is. Zo’n enkel systeem is erg makkelijk voor losse verlichtingspalen in het buitengebied. Hiermee staat de verlichtingspaal uit wanneer er niemand in de buurt is.
Praten we over een serie palen die in een straat staan in het buitengebied, worden deze aangeschakeld wanneer er 1 sensor afgaat. Deze zal communiceren met alle andere sensoren en zal er voor zorgen dat de hele straat aangaat als er beweging is en zal na een aangegeven tijd vanzelf weer doven.

Met dit concept haal je het maximale uit de verlichting. Men hoeft de palen niet weg te halen, maar met een kleine aanpassing zal men al erg veel aan elektra kunnen besparen. En waar echt nodig kunnen de verlichtingskoppen worden vervangen voor een led versie EN als extra alsnog een bewegingssensor aansluiten.

 

We zijn al druk bezig met dit concept en zijn bezig met de assemblage van het 1e prototype.

We houden u op de hoogte van onze vorderingen en zullen foto’s en filmpjes plaatsen.